Parc des Topiaires

Parc des Topiaires in Durbuy

Het Parc des Topiaires in Durbuy is vooral in de zomermaanden echt de moeite waard. Dan staan namelijk de buxusboompjes die zijn geknipt in de meest bijzondere vormen en andere beplanting er schitterend bij en staat alles vol in de bloei. Het is dan zeker de moeite waard om in deze buxustuin een mooie wandeling te maken. Er staan meer dan 250 gesnoeide beeldhouwwerken! Dit park zal echt een glimlach op uw gezicht toveren. Talloze buxus figuren staan schitterend opgesteld over meer dan 10 hectare. Het is echt een super mooi geheel van vakkundig gesnoeide struiken in de vorm van verschillende dieren en personen. Zelfs Manneke Pis is er te vinden! Echt leuk om deze knappe staaltjes van snoeien te bewonderen!

Aan de hand van informatieborden komt u alles te weten over de fauna en de flora van de Ardennen. Helaas heeft ook in Parc des Topiaires in Durbuy de buxusmot toegeslagen. In de zomer van 2017 raasde de buxusmot door vele tuinen in Nederland en dus ook in de Ardennen. Hij vrat heel wat buxussen kaal en tal van struikjes overleefden dat niet. Ook in 2018 is dat weer het geval en daarom is men begonnen met het aanplanten van struiken en bomen die beter bestand zijn tegen de buxusmot. Het heeft natuurlijk tijd nodig voordat de pracht en praal van het Parc des Topiaires weer in ere is hersteld.

Bezoekersinformatie

Het park is het hele jaar open van 10.00 tot 18.00 maar is de hele maand januari en februari gesloten. De entree bedraagt € 4,50 en voor kinderen betaalt u slechts € 1,00. Honden zijn welkom!

TIP!
Dit is een goede plek om de auto de hele dag te parkeren. Parkeren kan op het grote terrein naast de rivier. U betaalt hier € 5,00 voor een hele dag. Elders in Durbuy betaal je € 1,40 per uur. Dus afhankelijk van de duur van uw verblijf kunt u zelf kijken wat voordeliger uitpakt!

accommodaties

Accommodaties

Bekijk de verschillende accommodaties van Camping Grand Bru.
herberg

Herberg Grand Bru

Met grote groepen mensen kunt u verblijven in onze prachtig herberg.
kamperen

Kamperen

Heerlijk kamperen met uw Caravan, Camper of Tent kunt u bij ons terecht.
faciliteiten

Faciliteiten

Ontdek de vele faciliteiten van Camping Grand Bru.