Historisch van Durbuy

Historisch centrum van Durbuy

Historisch centrum van Durbuy is met één woord Fantastisch! Deze middeleeuwse stadskern is de afgelopen eeuwen nauwelijks groter geworden en is echt authentiek. De 17e en 18e eeuwse huizen staan er schitterend bij. En de inwoners, slechts een paar honderd, doen er alles aan om de huizen er super leuk uit te laten zien!
Om niks te missen van het Historisch centrum van Durbuy raden we u aan om te parkeren bij Parc des Topiaires. Vervolgens gaat u wandelen in de richting van het Kasteel van Durbuy. Dit Château de Durbuy, stamt uit de 17de eeuw en is privébezit. Het is dan ook niet toegankelijk voor publiek. Vervolgens slaat u linksaf naar de Rue des Récollets. U loopt dan recht tegen de Falize rots aan, een schitterende wonder van de natuur.

Rue Alphonse Eloy

Als u terugloopt van de Falize rots, dan moet u links aanhouden en de Rue Alphonse Eloy in slaan. Hier begint Vieux Durbuy. Wat volgt is een aan een schakeling van smalle middeleeuwse straatjes. Deze zijn geplaveid met eeuwenoude stenen en dragen bij aan de middeleeuwse sfeer. Tijdens uw wandeling komt u onder meer langs de Halle aux blés. Hier is vandaag de dag het Museum voor Moderne Kunst gevestigd. Ook het Klooster van de Récollets komt u ongetwijfeld tegen.

Mooie winkels

Veel gebouwen in het historisch centrum van Durbuy hebben een commerciële functie. Zo zijn er talloze restaurants, bars en hotels.Maar er zijn ook winkeltjes die super leuke artikelen verkopen. Gelukkig geen toeristische rommel maar echt mooie dingen. Breng ook een bezoek aan Traiteur Boucherie Bodson. Hier worden heerlijke Ardense specialiteiten verkocht!

Place aux Foires

Aan het Place aux Foires kunt u even bijkomen. Hier zijn mooie terrassen te vinden waar u kunt genieten van een kop goede koffie. En doe eens gek, neem een lekkere wafel erbij! Er is altijd wat te doen in Durbuy. De smalle wandelstraatjes, de schitterende huizen uit de 17e en 18e eeuw, en niet te vergeten de goede restaurants maken het tot een toeristische trekpleister.

accommodaties

Accommodaties

Bekijk de verschillende accommodaties van Camping Grand Bru.
herberg

Herberg Grand Bru

Met grote groepen mensen kunt u verblijven in onze prachtig herberg.
kamperen

Kamperen

Heerlijk kamperen met uw Caravan, Camper of Tent kunt u bij ons terecht.
faciliteiten

Faciliteiten

Ontdek de vele faciliteiten van Camping Grand Bru.