De Ardennen

Zonder twijfel zijn de bossen van de Ardennen één van de mooiste natuurgebieden in Europa. Op Camping Grand Bru zit je midden in dit bosrijke gebied met een prachtig uitzicht en voldoende wandelroutes.
Je kan hier urenlange wandelingen maken zonder iemand tegen te komen. Van steile heuvels tot grote groene weiden. Het landschap van de Ardennen is namelijk divers en iedereen zal hier genieten van de schoonheid.

Mocht je toch iets meer actie willen tijdens je vakantie, dan is kanoën op de Ourthe een echte aanrader. Vanaf camping Grand Bru is het maar 18 kilometer naar de vertrekplaats Grandhan. Daar kun je aan een tocht van 7 kilometer naar de prachtige plaats Durbuy beginnen.

Camping Grand Bru is ook de ideale plek voor bierliefhebbers. Op ongeveer dertig minuten rijden, vinden we namelijk de La Chouffe brouwerij. Laat je rondleiden in de brouwerij van het wereldberoemde kabouterbiertje of maak één van de wandelroutes die je kunt reserveren via de Brouwerij. Vergeet natuurlijk niet om aan het einde 1 van de heerlijke biertjes vers uit de tap te drinken. Of neem een lekker flesje mee terug naar de camping.


De omgeving van Camping Grand Bru
 

Ontdek de omgeving van Camping Grand Bru per fiets, mountainbike, eletrische scooter of te voet. Als je dan toch in de buurt bent, sla Durbuy dan zeker niet over. Deze historische plek is zeker de moeite waard om te bezoeken. Naast het bekijken van de smalle straten en gebouwen uit de 17e en 18e eeuw, kun je hier ook heerlijk shoppen. Of geniet van een kop koffie en een wafel aan de Place aux Foires. Andere bijzondere plekken zijn Weris en het natuurgebied Ninglingspo.

De Ninglinspo is de enige bergrivier van België en de wandeling die langs deze rivier loopt, heeft dezelfde naam. De totale afstand van de wandeling is 6 kilometer en voert u door het mooiste deel van de Ardennen